You are not connected. Please login or register

stvorenja koja žive u gradu i njegovoj okolici

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

beatris sophie evans

avatar
administrator | glacialis
administrator | glacialis
HIPOGRIFHipogrif je magična ptica, izrazito velika. Oni su privrženi svom gazdi, a od ostalih očekuju poštovanje da ih ne bi napali. Hipogrifu se morate pokloniti ako hoćete da mu priđete i ne smijete ga vrijeđati. Samo ako se i hipogrif vama pokloni onda mu priđite i pomazite, ili će vas napasti. Najviše ih čuvaju custosi koji ih treniraju da im pomažu u čuvanju grada.

FENIKSFeniks je muška ptica crveno-zlatne boje. Živi 500 godina.  Nakon kraja životnog kruga feniks izgori, a iz pepela nastane mladi feniks. Feniks se sam liječi kad je povrijeđen, a to dokazuje njegovu besmrtnost. Još jedna osobina mu je da pomoću suza može izliječiti bilo kakvu ranu. Najviše ih čuvaju scientiami jer su njihova pera i suze sastavni dio mnogih formula za zacjeljenje.

SABLJOZUBI TIGARSabljozubi tigar je mačka koja se smatra izumrlom vrstom u ostatku svijeta. Jako su opasni, ali ih custosi pripitomljavaju jer su odlični čuvari.

VILENJAKVilenjaci žive u šumama, pod zemljom i u rijekama. Odrasli vilenjak je visok 30 cm. Borave u prirodi i pomažu u njenom očuvanju.

ZMAJZmajevi su velika stvorenja sa 4 noge koja mogu, ali i ne moraju imati krila. Bljuju vatru i zbog toga su jako opasni. Često mogu biti i agresivni. Jedini koji su sposobni da kontrolišu zmajeve su ignisi.

VODENLJUDIŽive isključivo pod vodom i ne mogu da izranjaju iz nje. Imaju škrge na vratu, krupne oči i sivkaste su boje.
Izgledaju dobroćudno sve dok ne poremetite njihov mir. Tada otkrivaju svoje pravo lice: njihovo tijelo prepuno je bodljica poput onih koje imaju vilin konjici a zubi kao u ajkule. Njihov ujed je otrovan i može imati smrtni ishod.

Vidi profil korisnika

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu