You are not connected. Please login or register

pilot's diary

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

1 pilot's diary on Wed Mar 25, 2015 11:48 pm

23.03.2015.
16:22

Poslednji let ovog meseca. Vraćamo se iz Meksika. Morali smo da idemo 'okolo' zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Ovo mi je prvi put da letim ovuda ali sa svoje 52. godine sebe smatram sposobnim pilotom. I baš tada je karma odlučila da se poigra sa mnom. Sa nama. Avion sa skoro 200 putnika. Turbulencije su blage, ništa strašno - dešava se.
Pogledam kopilota,  deluje uznemireno. Izgubili smo kontakt sa tornjem. Ne usuđujem se da kažem da će biti sve uredu, i sam znam šta nas čeka - pakao. Unesto toga, obraćam se putnicima.
"Neka svi putnici i članovi posade sednu na svoja mesta i stave pojaseve, odmah."
Tako je počelo.
____________

17:47

Nakon tačno sat vremena i 25 minuta turbulencija i užasa, avion je na zemlji. Mislim u sebi da sam uspeo, ali ne radujem se. Uspeli smo donekle da usporimo pad, mada je avion prilično oštećen, a po zvucima pozadi i putnici. Treba ih smiriti, ali najpre srediti sebe. Moj kopilot i ja izlazimo iz kabine nakon par minuta. Čeka nas užas.
____________

7 dana kasnije (danas)

Na pustom ostrvu smo. Sve veze su prekinute. Avion je uništen. Tenzija je velika, ali svi se trude da to ne pokazuju. Stvari postaju sve gore. Česti napadi divljih životinja postaju sve učestaliji i kobniji. Ljudi se bore za opstanak. Do sada je nestalo osam osoba. Primetili smo i tragove krvi ka unutrašnjosti šume. Jedan od putnika se kune da je video čoveka. Mislim da je halucinirao, pošto su nam rezerve vode jako male. Grupa muškaraca pokušava svaki dan da ulovi nešto ribe, ali to ne ide najbolje. Jedan od mehaničara pokušava popraviti radio. Kaže da nema potrebne delove za tako nešto. Doktori su rekli da je zdravlje povređenih sada stabilno, mada su zalihe lekova skoro pa nestale. Jednom starijem gospodinu i devojci je potreban insulin. Ostala je još samo jedna bočica.

Neki predlažu da sakupimo materijal na samom početku šume i napravimo kamp. Drugi predlažu da nastavimo da sakupljamo ribu i idemo oko ostrva u nadi da negde postoji potok. Dani koji nam slijede, iznimno su teški. Što se sve može dogoditi, ne želim ni pomišljati. Bitno je samo da ne gubimo ljude.

Vidi profil korisnika

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu